GTW problem na Win8

OK, ne pitajte otkud to da pisem o GWT na ovim stranicama, dugujem vam svima jedan text koji ce da opise desavanja protekla 3-4 meseca, tako da ce onda biti sve jasno.

Juce sam instalirao win8 na svoj racunar i sve je proslo odlicno, uz izuzetak da GWT developer Plugin za Chrome koji mi treba za posao ne radi. Posto sam instalirao sve otisao sam u Chrome extenzije i pokusaoi da instaliram GWT dev plugin ali dugme za instalaciju je bilo zasivljeno i nisam mogao da uradim nista po pitanju instalacije.

Posle nekog vremena sam konacno uspeo da skinem potreban fajl i instaliram ga kao extenziju u svoj Chrome ( v28 BTW ) i sve je izgledalo super. Kazem izgledalo, jer sledeci put kada sam pokusao da pokrenem GWT aplikaciju, plugin je jednostavno izvrsio samoubistvo i to je bilo to. Pokusam sam sve sto sam mogao ali nista nije pomoglo, jednostavno ovo je poznat bug i desava se samo na najnovijoj verziji Chrome-a na Win8, a na to sam osudjen da koristim jer za Firefox recimo i dalje ne postoji taj plugin.

Posle nekoliko sati konacno sam uspeo da nadjem resenje ( nadam se ) tako da ga postavljam ovde za slucaj da zatreba jos nekome:

1. Chrome mora biti zakacen na taskbar ( pined )
2. Desni klik na Chrome ikonicu>Properties>Shortcut
3. Dodajte u target: –enable-easy-off-store-extension-install
4.  Otvorite Chrome i idite u ekstenzije( chrome://chrome/extensions/ )
5. Prevucite plugin na prozor ( dole je link do plugina )

Plugin sam skinuo ovde tako da se nadam da cete uspeti prateci ove korake da resite i sebe ovog problema ukoliko koristite ovu kombinaciju za posao.

Originalno resenje je bilo ovde.